Het Scheltemacomplex, startpunt voor de 16e Kunstroute, foto: PR.

Kijken en smullen bij 16e Leidse Kunstroute

Op 18 en 19 september staat Leiden weer twee dagen lang volop in het teken van beeldende kunst tijdens de 16e grote open atelier- en galerieroute. Op 92 verschillende locaties, van ateliers, galeries, kunstinstellingen tot fabriekspanden, kan het publiek kennismaken met ruim 150 kunstenaars en hun werk. Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal en wethouder cultuur Jan-Jaap de Haan verrichten vrijdagavond 17 september de feestelijke opening. Als altijd start de Leidse Kunstroute in de oude dekenfabriek Scheltema aan de Marktsteeg. Onder het genot van een kopje koffie met gebak, kan men een route uitstippelen via het boekje en de plattegrond (gratis) en in de presentatiemappen van de kunstenaars kijken waar men allemaal naartoe wil. Langs de route vinden allerlei presentaties en activiteiten plaats, waarbij ook kinderen hun talenten kunnen laten zien. Restaurant Scheltema zorgt voor de inwendige mens.

KinderKunstProject voor kinderen tussen 5 – 10 jaar
Zondag wordt het KinderKunstProject van Kunsthuis Leiden gehouden met de titel: ‘Een Appel, kun je dat eten?’ Kinderen tussen 5 en 10 jaar kunnen onder begeleiding van professionele kunstenaars hun eigen 3D-kunstwerk maken. De kunstwerken zijn tot twee weken na de Kunstroute te zien zijn bij Kunsthuis Leiden in de Hartesteeg.

Galerie De Pieter
Een voorproefje van werk van deelnemende kunstenaars is te vinden in Galerie De Pieter in het voormalige postkantoor aan de Breestraat. Tijdens deze expositie van Kunstroutedeelnemers wordt één werk per kunstenaar tentoongesteld.

Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs
In Scheltema wordt werk gepresenteerd van de finalisten van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2010. De winnaar wordt tijdens de opening van de Kunstroute bekend gemaakt. Het werk van de finalisten zal t/m 16 oktober in Scheltema te zien zijn.

Openingstijden Kunstroute: zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Het routeboekje en de plattegrond zijn vanaf 14 september gratis te verkrijgen bij de balie van Museum De Lakenhal en het Visitors Centre Leiden. 

Meer info over alle deelnemende kunstenaars, galeries en volledig programma: www.kunstrouteleiden.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×