ROC verbetert brieven gemeente en Belastingdienst

Ter gelegenheid van de Week van de Alfabetisering, hebben de gemeente en Belastingdienst het ROC om hulp gevraagd. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kunnen de ingewikkelde brieven van de gemeente en Belastingdienst vaak moeilijk begrijpen. Daarom kijken de cursisten van de lees- en schrijfgroepen van het ROC Leiden die brieven deze week na, en komen ze met voorstellen om de tekst eenvoudiger te maken. De Belastingdienst komt die voorstellen vervolgens met hen bespreken. Het ROC verzorgt het hele jaar door kleinschalige cursussen voor Nederlandstaligen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Meer informatie staat op www.weekvandealfabetisering.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×