Wethouder Robert Strijk gaf gisteren het officiële startsein van de projecten door bij zowel Shuttle-bus als pool-auto’s een officiële handeling te verrichten. (Foto: PR).

Shuttle-bus en CarSharing op Bio Science Park

De Ondernemersvereniging Bio Science Park Leiden (OV BSP) laat sinds gisteren een Shuttle-bus van en naar het NS-station Leiden Centraal rijden. Ook ging een project met milieuvriendelijke pool-auto’s van start. Wethouder Robert Strijk heeft het officiële startsein gegeven. Voor de Shuttle-bus heeft het parkmanagement (de St. Bedrijfsadvies uit Alphen aan den Rijn) gekozen voor samenwerking met De Nieuwe Koetsiers. De bus is geleverd door AutoRent Huurmij. De Shuttle rijdt tijdens de ochtend- en avondspits over het Bio Science Park. De pool-auto’s worden verzorgd door Drive CarSharing. Verspreid over het park staan auto’s opgesteld die van achter het bureau gereserveerd kunnen worden.

“De twee mobiliteitsprojecten leveren een bescheiden maar waardevolle bijdrage aan het zoveel mogelijk beperken van verkeersstromen,” benadrukte voorzitter Toon Stegmann van de OV BSP bij de start. Wel heeft hij gemengde gevoelens over de noodzaak: “Er rijden nog steeds geen snelle en comfortabele elektrische voertuigen over het BSP.”

Wethouder Robert Strijk pikte dat signaal op en bevestigde dat goed openbaar vervoer een taak van de overheid is. De gemeente zal zeer binnenkort met een standpunt naar buiten komen, waarin de bereikbaarheid van het BSP een belangrijke plaats heeft.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×