Voedselbank zamelt in bij AH Oegstgeest

De Voedselbank Leiden e.o. houdt op zaterdag 18 september van 10.00 uur tot 16.00 uur een inzamelingsactie bij het filiaal van Albert Heijn aan de Irislaan/Lange Voort in Oegstgeest. Het winkelend publiek wordt gevraagd om één boodschap extra te kopen voor de Voedselbank. De klanten krijgen een kort lijstje mee met boodschappen waaruit zij kunnen kiezen. Het gaat daarbij om dagelijkse boodschappen, zoals rijst en pasta, vis en groente in blik, koffie, thee en wasmiddelen. De inzamelingsactie is nodig om de voorraad houdbare levensmiddelen van de Voedselbank aan te vullen.

“We maken wekelijks voor vierhonderd huishoudens in de Leidse regio een gratis voedselpakket”, legt een woordvoerder uit. “We proberen zo veel mogelijk verse groente, fruit en brood uit te delen, maar we moeten ook altijd onze houdbare voorraden aanspreken. En dan gaat het hard met vierhonderd pakketten.” De klanten van de Voedselbank leven door omstandigheden onder het bestaansminimum. Het voedselpakket is bedoeld om hun armoede enigszins te verlichten.

De Voedselbank heeft vorig jaar ook een inzamelingsactie gehouden bij AH aan de Irislaan/Lange Voort en dat was een groot succes, aldus de woordvoerder. “De klanten reageerden heel positief en we hebben toen bijna dertig kratten met houdbare levensmiddelen ingezameld. We hopen op weer zo’n succes.”

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×