Geboorteloketten mogelijk in de herhaling

Op verzoek van D66-raadslid Elze ’t Hart gaat het college onderzoeken of er geboorteloketten kunnen komen in de twee Leidse ziekenhuizen. VVD-wethouder Pieter van Woensel vindt het een sympathiek voorstel dat past in het streven van Leiden om de klantvriendelijkste gemeente te worden. “Daar wil ik best een paar telefoontje aan wagen”. Of de loketten, waardoor jonge ouders direct in het ziekenhuis hun baby kunnen aangeven, er ook echt komen is overigens maar zeer de vraag. Veel partijen steunden het D66-verzoek, maar wel onder de voorwaarde dat er geen cent gemeenschapsgeld extra naar toe gaat in deze periode waarin Leiden 25 miljoen moet gaan bezuinigen. De kosten zouden dus door de ziekenhuizen moeten worden gedragen.

Helemaal nieuw bleek het voorstel niet te zijn. In 2001 is er al eens een proef met het LUMC geweest, maar toen bleek het niet rendabel.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×