Een kijkje in de belevingswereld van autisme

Vanaf komende maandag is het mogelijk een kijkje in de wereld van autisme te nemen. Tot en met 30 september staat in het gebouw van DZB Leiden aan Le Pooleweg 11, het “Hoofdkwartier” opgesteld. Dit is een levensgroot hoofd, opgebouwd uit stalen repen. Een drietal monitors en een hoofdtelefoon, overstelpen de bezoekers tegelijkertijd met allerlei beeld- en geluidsinformatie. Zo wordt een beeld geschetst van de chaos, overprikkeling en detailwaarneming waarmee mensen met autisme dagelijks te maken hebben. De audiovisuele ontdekkingstocht duurt ongeveer zeven minuten. Er zijn deskundigen aanwezig, die vragen over autisme kunnen beantwoorden. Het “Hoofdkwartier” is op werkdagen te bezoeken tussen 16.00 en 18.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×