Schouwburg en Stadsgehoorzaal fuseren

De Schouwburg en Stadsgehoorzaal gaan fuseren en verzelfstandigen. De gemeenteraad heeft vorige week unaniem met dat voorstel ingestemd. Halverwege volgend jaar moet de samenwerking tussen beide podia een feit zijn. De gemeente wordt de enige aandeelhouder van de BV en blijft op die manier betrokken. Volgens wethouder Jan-Jaap de Haan wordt de toekomst van de Schouwburg dankzij de fusie veilig gesteld. Samen staan beide podia sterker, meent hij. De samenvoeging leidt verder tot een uniek cultureel cluster, dat gezamenlijke projecten kan organiseren. Ook voor de congresmarkt kan deze fusie een interessant aanbod zijn.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×