Geen derde Rembrandt in binnenstad

Als het aan het college ligt, heeft Leiden genoeg aan de twee Rembrandtbeelden die al in de binnenstad pronken. Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad geadviseerd om het burgerinitiatief voor de plaatsing van een standbeeld van de oude meester op de Beestenmarkt, niet te honoreren. Daarvoor zijn meerdere redenen. Zo is de financiële haalbaarheid niet aangetoond en brengt een standbeeld de nodige kosten voor beheer en onderhoud met zich mee. Verder vindt het college de locatie niet geschikt, omdat daar al een lichtmast gepland is. Bovendien zou Rembrandt ieder jaar plaats moeten maken voor de kermis op 3 oktober. Tenslotte wijst het college op de twee beelden van de schilder die staan op de Witte Singel en het Weddesteegplein.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×