Foto's van Schilte en Portielje.

Digitale Verleiding in galerie LUMC

Zes hedendaagse kunstenaars tonen hun digitaal bewerkte foto’s en video’s op de tentoonstelling ‘Digitale Verleiding’ in de galerie van het LUMC. In het getoonde werk is niet de realiteit, maar de fantasie het uitgangspunt van een imaginaire wereld, naar de hand van de kunstenaar gezet doormiddel van de computer. Zo maakt Rommert Boonstra overdadige, romantische collages, die de kijker meevoeren naar een barokke wereld vol lust en verlangen. Winnifred Limburg laat foto’s van landschappen zien, die als decor dienen voor surrealistische taferelen. Zo plaatst hij plaatjes van oude Griekse bouwwerken, ruïnes en watervallen in een vlak polderlandschap, waar her en der een heuvel groeit. Eelco Brand maakt video’s zonder camera, met behulp van een 3D-modelleringsprogramma, door geluid en beweging toe te voegen aan een 2-dimensionaal vlak.

Ruud van Empel toont een serie foto’s die hij maakte van zwarte kinderen, gesitueerd tussen een tropische plantenweelde. Iedere plant, ieder detail heeft hij zelf gefotografeerd en met photoshop gecombineerd tot fascinerende composities. Jasper de Beijer bouwt eerst kijkkasten in zijn atelier waarin zich allerlei denkbeeldige verhalen afspelen, die hij vervolgens fotografeert en digitaal manipuleert. Schilte en Portielje maken zwart wit foto’s van androgyne wezens, uitgedost in extravagante zwarte jurken van tule en gaas. Uitdagend lokken ze de toeschouwer in een wereld beheerst door schoonheid en perfectie.

De tentoonstelling loopt van 7 oktober tot en met 28 november. De opening wordt verricht op 7 oktober om 16.30 uur door Maartje van den Heuvel, conservator Fotografie van de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek van Leiden.
Meer info: www.lumc.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×