Haring en wittebrood in De Waag 1906.

Filmvoorstelling 3-oktoberfeesten

Bij het Regionaal Archief Leiden zijn voorafgaand aan de viering van Leidens Ontzet filmvoorstellingen over de 3-oktoberfeesten te zien. Op vrijdagmiddag 1 en zaterdagochtend 2 oktober draaien doorlopend oude films over vroegere vieringen, die ongeveer een uur duren. Er is onder meer beeld uit 1924 van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik tijdens de onthulling van het 3-Octobermonument aan het Plantsoen; de ballonvlucht op 3 oktober 1925 van ballonvaarder Van Pottum waarbij de 10-jarige Ebel Magnin uit de Jan Vossensteeg mee de lucht in werd getrokken; amateurbeelden van 3-oktoberfeesten door G.N. Meurs, die op zijn eigen film uit 1956 is te zien; en de viering van 400-jaar Leidens Ontzet in 1974, waarop Prins Bernhard te zien is, die na de dankdienst de Pieterskerk verlaat.

Belangstellenden kunnen vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur en zaterdag tussen 09.30 en 12.30 uur vrij binnenlopen in het pand van het RAL aan Boisotkade 2A.

Wie thuis nog oude films heeft liggen die interessant kunnen zijn voor het RAL, kan contact opnemen met Sigrun Brouwer, de beheerder van het Film- en Geluidarchief, waar film- en geluidsmateriaal over Leiden bewaard wordt. Mailen kan naar info@archiefleiden.nl

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×