Brandoefening cellencomplex politiebureau Langegracht goed verlopen

Vanmorgen rond 9.30 uur brak er brand uit in het cellencomplex van politiebureau Langegracht. De brand was niet echt, maar was onderdeel van een belangrijke oefening, die om de twee jaar wordt gehouden naar aanleiding van de brand in het cellencomplex op Schiphol, die plaatsvond in 2005 en waarbij 11 gedetineerden om het leven kwamen. De oefening aan de Langegracht vond plaats in samenwerking met de Brandweer Leiden, die binnen enkele minuten ter plaatse was. Het scenario verliep naar volle tevredenheid; alle ‘gevangenen’ werden gered en de onderlinge communicatie tussen brandweer en politie verliep uitstekend. Binnen drie kwartier werd het materieel weer ingepakt en konden de gedetineerden hun cel weer in.
Foto: Jacqueline Borg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×