Elk jaar komen er vele honderden mensen samen in de Hooglandse Kerk voor de gezelligste bijeenkomst in de aanloop naar Leidens Ontzet: het oefenen der koraalzang. Uiteraard wordt ook het Leidse Volkslied dan uit volle borst gezongen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vanavond oefenen voor koraalliederen

Vanaf 19.00 uur is iedereen vanavond weer welkom in de Hooglandse Kerk voor de jaarlijkse oefenbijeenkomst voor de koraalzang. Iedereen die op maandag 4 oktober in het Van der Werfpark goed uit de verf wil komen, doet er goed aan deze avond niet te missen. Onder leiding van dirigent Wim de Ru en muzikale begeleiding van Concordia, Werkmans Wilskracht en de Die Schlüsselstadt Muzikanten is er alle gelegenheid om de keel alvast te laten wennen aan de vaak lastige teksten en toonhoogtes.

De liederenbundel met alle teksten is ook verkrijgbaar bij het servicecenter van de 3 October Vereeniging aan de Breestraat 117.

Advertentie

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×