Eerst bellen dan breken

Inbrekers in Katwijk hebben besloten dat zij voor zij een huis binnendringen, eerst aanbellen, om te checken of er echt niemand thuis is. Toen er maandagavond rond 21.30 uur werd aangebeld bij een huis aan de Parklaan, vond de bewoonster het te laat om nog open te doen. Even later hoorde zij gebonk en getimmer. Omdat zij dacht dat haar buren aan het klussen waren, schonk ze hier verder geen aandacht aan. Ze kreeg de schrik van haar leven, toen ze plotseling iemand de deur van haar slaapkamer zag openen. Die persoon schrok net zo hevig als zij en ging er vandoor, zonder buit mee te nemen. Later bleek dat er aan de achterkant van het huis een raam geforceerd was. Een halfuur eerder hoorde een bewoner van de Populierenlaan geluiden bij het huis van zijn buren. De volgende dag bleek dat het hele huis doorzocht was. Ook hier was een raam geforceerd. In diezelfde nacht werd ook nog geprobeerd in te breken in een woning aan de Fazantstraat, eveneens door een raam open te wrikken. De inbrekers zijn hier niet binnengekomen. Waarschijnlijk werden ze gestoord.

De politie vermoedt dat de inbrekers ook in deze twee gevallen eerst hebben aangebeld en adviseert bewoners meteen 112 te bellen, als zij verdachte geluiden bij ramen of deuren horen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×