De 'cast' van de indrukwekkende musical 'Soldaat van Oranje', foto: PR.

Grootse musical Soldaat van Oranje op vliegveld Valkenburg

Er was al het een en ander te zien in het nieuws over de mislukte poging om een oude Dakota naar vliegveld Valkenburg te transporteren, waarbij het antieke vliegtuig klem raakte onder een viaduct. Daarbij raakte het toestel dusdanig beschadigd, dat het niet meer bruikbaar was om als decor te dienen voor een spectaculaire musical.

De tweede poging slaagde wel en zo is de oranje Dakota PH-ALR ‘Reiger’ van de Aviodrome in Lelystad veilig aangekomen op Valkenburg. Het oude beestje vormt de achtergrond van een grootse musical over de uit Leiden afkomstige student en later verzetsheld, Erik Hazelhoff Roelfzema, oftewel ‘De Soldaat van Oranje’. Het imposante theaterstuk, onder regie van Theu Boemans en naar een script van Edwin de Vries, wordt gespeeld rondom een draaiende tribune. De muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen, brengen de indrukwekkende historie weer tot leven.

“Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Studeer je door met je kop in het zand? Of kies je doelbewust voor de vijand?”

De cast bestaat onder andere uit: Catherine ten Bruggencate als Koningin Wilhelmina, Matteo van der Grijn als Erik Hazelhoff Roelfzema, Loes Haverkort als Charlotte en Tijn Docter als Fred. De ‘try-outs’ worden gehouden van 10 – 26 oktober. Meer info en voor het reserveren van kaarten: www.soldaatvanoranje.nl

Advertentie

Cultuur Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×