Ook OV-reizigers willen RGL over bestaand spoor

De Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (Rover) dringt in een brief aan het Leidse stadsbestuur aan op een nieuw onderzoek voor de RijnGouweLijn over bestaand spoor. “Dat is voor ons essentieel,” aldus het bestuur van Rover Holland Rijnland. In de zogenaamde milieueffectrapportage (MER) die door de Commissie Staal is geadviseerd, worden niet alleen de twee binnenstadtracés onderzocht, maar moeten ook alternatieven worden meegenomen. Bestaand spoor is zo’n alternatieve route.

Rover is blij met het advies van Staal c.s. omdat de commissie zich daarmee distancieert van het provinciale uitgangspunt dat er hoe dan ook een ononderbroken verbinding moet komen tussen Gouda en de kust: “Een dergelijk eis is willekeurig. Waarom geen ononderbroken verbinding tussen Zoetermeer en de kust,” zo vraagt Rover zich af: “Die eis staat bovendien optimalisatie van het vervoersnetwerk in de weg.”

Rover schrijft verder er vanuit te gaan dat in de MER de totale vervoerwaarde van de verschillende opties wordt nagegaan, inclusief de gevolgen voor de bussen. “Tot nu toe heeft het aan een dergelijk onderzoek steeds ontbroken. Met een dergelijk onderzoek wordt tegemoet gekomen aan onze herhaald geuite kritiek op de gebrekkige onderbouwing van het voorstel voor de RijnGouwelijn.”

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×