GroenLinks wil actie tegen beschadigingen door dekschuiten

GroenLinks wil dat het college actie onderneemt tegen het vervoer van dekschuiten, dat voor veel schade in de Leidse vaarwegen zorgt. Deze onbestuurbare schepen worden met behulp van meerpalen en bruggen op koers gehouden. Dat leidt volgens de partij niet alleen tot risico’s voor de rest van het scheepvaartverkeer, maar ook tot flinke beschadigingen aan de bruggen enmeerpalen. GroenLinks vraagt het college met de exploitant van de dekschuiten te zoeken naar een mogelijkheid om de schepen te verslepen zonder dat dat tot beschadigingen leidt. Ook wil de partij weten wat de hoogte van de herstelkosten voor de bruggen en meerpalen is en of die kosten verhaald kunnen worden op de veroorzaker van de schade.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×