Het 'Hoofdkwartier', foto PR.

Jan-Jaap de Haan stap in de wereld van autisme

Vanmiddag rond 16.00 uur bracht wethouder Jan-Jaap de Haan een bezoek aan het ‘Hoofdkwartier’. Het hoofdkwartier bestaat letterlijk uit een enorm hoofd, dat opgesteld is in de hal van DZB Leiden op het industrieterrein van Roomburg. Doormiddel van koptelefoons en verschillende en dus ook verwarrende informatie van drie beeldschermen tegelijk, waarvan het beeld niet parallel loopt met de geluiden, kan men zich een beeld vormen van de ‘wereld van autisme’. DZB Leiden heeft het hoofdkwartier hierheen gehaald, omdat sommige medewerkers bij DZB ook autisme hebben.

Mensen met autisme kunnen binnenkomende informatie niet goed verwerken. De wereld is voor hen vaak onvoorspelbaar, chaotisch en bedreigend. Het Dr. Leo Kannerhuis, van het centrum voor autisme, heeft het idee uitgewerkt om buitenstaanders te laten ervaren wat mensen met autisme voelen, denken en meemaken.

DZB wil op deze wijze bij de eigen medewerkers en leidinggevenden de acceptatie van mensen met autisme vergroten. Tot en met aanstaande donderdag is het Hoofdkwartier nog te bezoeken tussen 16.00 en 18.00 uur. Medewerkers geven uitleg aan het publiek; de toegang is gratis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×