Roze Herfsttour doet Leiden aan

In het kader van de ‘Internationale dag van de ouderen’, die aanstaande vrijdag wordt gehouden, doet de ‘Roze Herfsttour’ Leiden aan. Burgemeester Lenferink en wethouder Van Gelderen zullen op het Stadhuis een speciale delegatie ontvangen, die bestaat uit vertegenwoordigers van Movisie, COC Nederland, COC Leiden en enkele Leidse roze ouderen. De bedoeling van de ‘Roze Herfsttour’ is met betrokkenen in gesprek te gaan over de situatie van homoseksuele ouderen, waarbij het beleid in bejaarden- en verzorgingstehuizen een belangrijk punt van aandacht is. Om die reden zijn verschillende directies van lokale woon-, zorg- en welzijnsinstellingen uitgenodigd. ‘Consortium Roze 50+’, doet vijf steden aan en beloont homovriendelijke instellingen met een certificaat: ‘De roze loper’. Nederland telt zo’n 400.000 roze vijftigplussers. Meer info: www.cocleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×