Foto: PR.

Bijzondere eierdozen bij bureau MediaAdvice

Morgen zijn de bijzondere eierdozen van kunstenaar Enno de Kroon te zien bij bureau MediaAdvice aan de Leidse Herengracht. De Kroon schildert op een verbluffende manier portretten en afbeeldingen op de lege eierdozen, onder de titel ‘Eggcubism’. Geïnspireerd door het kubistische werk van Picasso en Braque heeft de kunstenaar de dozen beschilderd op een bijna bewegende wijze, waarbij het beeld telkens verandert al naar gelang de hoek waar vanuit er naar gekeken wordt. De Kroon: “Als je rond een eierdoos loopt, overlappen de beeldvlakken elkaar. Dat zorgt voor interessante en onverwachte vervormingen, die de kijker ruimte geven voor zijn eigen verbeelding.”

Zondag 10 oktober, tussen 14.00-17.00 uur. Bureau MediaAdvice, Herengracht 29, Leiden.

Het werk van Enno de Kroon is te bekijken via: www.flickr.com/photos/ennodekroon

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×