Joy en New Times blijven dicht

20

Afgelopen woensdag heeft de rechtbank van Den Haag haar vonnis uitgesproken tegen de bezwaren van de coffeeshop Joy en het café New Times van de Leidse Beschuitsteeg. De rechtbank achtte de bezwaren ongegrond en oordeelde, dat de sluiting door de gemeente terecht is. Beide coffeeshops werden op 14 juli jl. gesloten en dat zal zeer waarschijnlijk ook zo blijven, omdat een procedure bij de Raad van State jaren kan duren. De wijkvereniging en een aantal bewoners van de Beschuitsteeg werden dus in het gelijk gesteld.

Delen

20 reacties

 1. echte leidenaar op

  die wijkbewoners mag je van mij liever uit hun huis trappen naar het hutje op de hei, stelletje zeikerds.

 2. Gewoon belachelijk,deze eikels moeten lekker in een hutje op de hei gaan zitten en niet in het centrum van Leiden.Stelletje bejaarden kom al vanaf het begin in deze zaak en er is nog nooit herrie geweest.

 3. Kwestie van zelf telen. In tuin of op balkon (20 Ltr emmer).
  Je mag vijf planten hebben. Prima zaad op internet te bestellen (3-5 € per zaadje). Opbrengst kan wel 200 gram per plant zijn.

 4. hardwerkende Nederlander op

  Uitstekend, weer twee criminele horecaschoffies die de gezondheid van de jeugd verkloten opgedonderd. Een uitkering zullen zij niet nodig hebben, want de ervaring leert dat dit soort randfiguren meestal meer op hun kerfstok hebben qua inkomstenverwerving. Misschien kan het wietrokend reaguurschorem van hierboven zelf oprotten naar dat hutje op de hei?

 5. echte leidenaar op

  Ik rook geen wiet, drink wel alcohol, net als u, denk ik, hypocriete hardwerkende Nederlander.
  U weet wel, dat spul dat elk weekend doden en gewonden in Nederland veroorzaakt en ook nog de organen vaak onherstelbare schade toebrengt. Dat u mij ‘reaguurschorem’ noemt, in uw zolderkamertje-geenstijl-slang, zegt al genoeg over met wie ik discussieer. Ik neem mensen zoals u niet serieus en dat kunt u zelf beter ook niet doen.

  U hoeft er niet op te rekenen dat ik ‘oprot’. Ik laat mij niet uit mijn stad jagen door een paar zeikerds met geld, kennis van een wetboek en connecties in hoge kringen.
  Veel Leidenaren wonen hier al generaties lang, die hebben toch wat meer recht van spreken over de stad die zij gebouwd hebben denk ik, dan de figuurtjes die met hun pensioengeld in de romantische binnenstad willen wonen.

 6. @e.l.: Ja gek toch, ik gebruik ook geen wiet, maar neem slechts het zelfvoorzienend vermogen van de Nederlander rond mij waar. Ook al verboden.

 7. Het Orakel van de Burcht op

  Wiet, Marijuana, hasjiesj, hennep of hoe je dit kruid ook wilt noemen is zo een verschrikkelijk overschat middel om in een roes te geraken. Ik kan u zo vertellen dat er op http://www.wilde-planten.nl heel wat planten te vinden zijn die rauw gekauwd, als thee getrokken of in een opgerold blad gerookt je in een veel hogere sfeer kunnen brengen. De hallucinaties opgewekt door dat negenvingerige kruid dat als wiet bekend staat zijn daar niets bij vergeleken.
  Maar nu wel beloven dat we niet meteen met z’n allen naar de Oostvlietpolder rennen om de zeldzame plantjes aldaar uit de grond te trekken.

 8. De leidenaar wordt gewoon uit zijn stad verjaagd. Rook zelf geen wiet. Dit is niet alleen een nederlaag voor de ondernemer maar ook voor ons(de leidenaren).

  Aanpassen of oprotten.

 9. @hoempapa
  Je hebt gelijk, wiet hoort net zoals tomaten en tulpenbollen bij de Nederlandsche samenleving. Rond 1500 A.C. had je o.a. in Antwerpen al ”Rookhuisen” waar hasjies en bier werden aangeboden; vermoedelijke import vanuit Palestina (Libanon) of Marokko.
  Het is bekend dat de schilder Jeroen Bosch daar frequenteerde en inspiratie opdeed. Een prachtig stoned drieluik hangt hier bij ons in de Lakenhal.

 10. Wat raar de bijdrage van Eliomys quercinus wordt er veel later afgehaald en er worden (ironische) bijdragen gefilterd.
  Kim Jong-il trekjes Chris de Waard?

 11. NederlandOntwaakt op

  Juh, Nederland. Het enige land in Europa waar de dope door de apotheek gratis aan huis wordt bezorgd. Met dank aan het linkse plebs dat dit land decennialang in haar macht heeft gehouden met het achterlijke gedoogbeleid.

 12. @Nederland Slaapt nog:
  Dat is wel erg flauw en kinderachtig.
  Het mediwiet experiment, aangezwengeld door vaak liberaal ingestelde internisten/medici, is niet goed van de grond gekomen.
  Aan huis bezorgd in alle gevallen kun je niet hard maken.
  Veel erger is, dat je de boel misleid door te stellen dat Nederland het enige land in Europa is dat…
  Je weet best dat er in Californie en Florida al op grote schaal mediwiet verstrekt wordt aan kanker- en MS en HIV patienten
  Dat heet de Wet van de remmende voorsprong.
  Bij kanker, HIV, MS, Lyme en Fibro Mialgie is het vaak een laatste strohalm, een pijnstiller voor het morfinetraject.
  Dat kun je, met alle respect toch geen dopevoorziening noemen?

 13. Ik ben een Juppy en heb een huis gekocht in de binnenstad en wil dat nu alle kroegen dicht gaan. Ik heb last van de herrie die dronken mensen maken en de overlast die ze bezorgen. Dus alle kroegen uit de binnenstad!!!

 14. de eikelluis op

  @Sylvia.
  Idd het gedoe, de herrie, overlast rond sluitingstijd met alcoholkroegen is stuitend.
  Hoe je het ook wendt of keert, zulks gedrag neem je niet waar bij tevreden hasjpaffers en hun kleingrutters.
  De bewoners gunnen het geluk niet aan de medemens.
  Ze liften a.h.w. mee met de vorige CDA wind. Paddoos, hasj, hoeren, sex, alles wat God verboden heeft de hardwerkende erudiete Nederlander als verbod opleggen.
  Hasjies heeft enorm bijgedragen aan cultuurverbetering. Kijk naar de Pop- en Rockcultuur.
  Grappig dat ”links beleid” vaak door rechtse politici is ingevoerd.
  (bijstandswet door Til Gardeniers, CDA, gedoogbeleid door rechtse coalities).
  Maar ja, dat is te elitair gedacht voor Nederland Ontwaakt.

 15. de eikelmuis op

  Sorry, bericht 15:41, afzender is verkeerd.
  De eikelluis moet zijn de eikelmuis.
  Sorry, sorry.
  groet, de eikelmuis

 16. Eikelmuis: U heeft gelijk, de PvdA is percentueel na de oorlog nauwelijks aan de macht geweest, om verantwoordelijk te kunnen zijn voor de hedendaagse ellende.

 17. Herbert Marcuse op

  Het is een kwestie van wie benoemt het en hoe?
  En dan de schuld ergens heen schuift.
  De PVV naar de buitenlander.
  Maar deze verwarring is niemand of wat voor stroming dan ook aan te rekenen.
  Dit moet de tijdgeest zijn.
  Maar de toename Grote Bek van de onderklasse is schikbarend.
  Grijs de norm, Andre Hazes uitvaart.

 18. Tss. De dictatuur van de onderklasse. Het gepeupel.
  Het schorem uit Noord en De Kooi.
  Oppervlakkige ordinaire commerciele televisie met frikandellen en vette cholesterolchips kijkerts.
  En als je zelf niet gebruikt maar kankeren op wietrokers.
  Zonder dat die iets misdaan hebben. Soort zondebokken.
  Net zoals de bruinen bij Blonde Greet. Zoiets.

Je bent nu offline