Politie, OM en Marktplaats pakken gezamenlijk internetoplichting aan

2

Met ingang van vandaag kunnen gedupeerde consumenten bij het landelijke Meldpunt Internetoplichting van de politie, via het internet melding doen van oplichting bij aankopen en/of diensten op Marktplaats.nl. Politie, OM én Marktplaats hebben tot deze samenwerking besloten, omdat steeds vaker mensen de dupe worden van oplichtingpraktijken via de populaire Marktplaatssite. Als deze samenwerking succesvol blijkt te zijn, zullen ook andere handelssites gaan deelnemen, aangezien internetoplichting de gehele branche raakt. Gedupeerden van oplichting via Marktplaats kunnen op www.mijnpolitie.nl een melding doen. Het Meldpunt wordt ondersteund door het intensiveringsprogramma Cybercrime van het Openbaar Ministerie én het Programma Aanpak Cybercrime (PAC) van de politie.

Delen

2 reacties

 1. Marcel jacobi op

  Aangifte doen in Purmerend was onmogelijk. Geen prioriteit. Zelfs toen adres en bankgegens bekend waren deze zij en de bank (ABN AMRO) ook niets! Dus waarom deze site als er vervolgens niets meer gedaan wordt??
  (

 2. Gelukkig
  zijn er ook sites zoals doorverkoopplaats.nl deze
  pakken zelf de mensen aan worden geweerd.
  misschien een goede tip om te adverteren.
  Ook de Sloepensite doet dit ook.
  u kunt dan gratis en veilig overmaken.

Je bent nu offline