Politie, OM en Marktplaats pakken gezamenlijk internetoplichting aan

Met ingang van vandaag kunnen gedupeerde consumenten bij het landelijke Meldpunt Internetoplichting van de politie, via het internet melding doen van oplichting bij aankopen en/of diensten op Marktplaats.nl. Politie, OM én Marktplaats hebben tot deze samenwerking besloten, omdat steeds vaker mensen de dupe worden van oplichtingpraktijken via de populaire Marktplaatssite. Als deze samenwerking succesvol blijkt te zijn, zullen ook andere handelssites gaan deelnemen, aangezien internetoplichting de gehele branche raakt. Gedupeerden van oplichting via Marktplaats kunnen op www.mijnpolitie.nl een melding doen. Het Meldpunt wordt ondersteund door het intensiveringsprogramma Cybercrime van het Openbaar Ministerie én het Programma Aanpak Cybercrime (PAC) van de politie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×