Veertig bekeuringen uitgedeeld bij politietoezicht in centrum

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie controles gehouden in het Leidse stadscentrum. Op de Breestraat werd gecontroleerd op het rondhangen van het jonge uitgaanspubliek en werd tegelijkertijd de fietsverlichting van passanten gecheckt. Vijf jongeren werden bekeurd voor samenscholing, drie voor het gebruik van alcohol op straat en dertien personen kregen een boete voor rondhangen in portieken. 19 fietsers waren de klos, omdat ze geen deugdelijke fietsverlichting hadden. Een motorrijder, die nietsvermoedend langs scheurde, en daarna probeerde ervandoor te gaan met een snelheid van zo’n 70 km/u, waarbij bijna een politiebiker omver werd gereden, werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Bovendien was de man niet in het bezit van een motorrijbewijs.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×