Geen paaltjes, maar een bloembak ter bescherming van fietsers op de hoek van de Hooigracht en Nieuwstraat (Foto: PR).

Bloembak tegen botsingen

De gemeente heeft in overleg met wijkvereniging Pancras West bij wijze van proef een bloembak geplaatst op de hoek van de Hooigracht en de Nieuwstraat. Het fleurige obstakel moet het aantal aanrijdingen tussen fietsers en auto’s op de onoverzichtelijke hoek verminderen. “Lia Redegeld heeft de afgelopen jaren enkele lichtgewonde fietsers in haar schildersatelier in de Nieuwstraat opgevangen, als gevolg van aanrijdingen met auto’s, die een te korte bocht maakten richting Nieuwstraat. Daardoor werden de fietsers tegen de stoeprand aangedrukt en verloren het evenwicht. Omdat zij van mening was dat je de put beter kunt dempen voordat het kalf verdronken is, heeft zij het probleem aan de orde gesteld in een vergadering van het bestuur van de wijkvereniging,” zo laat wijkvoorzitter Van Meijgaarden weten.

Met de gemeente heeft de wijkvereniging vervolgens bekeken hoe de situatie zou kunnen worden verbeterd. Afgesproken werd dat de stoeprand voor een deel verwijderd zou worden, waardoor uitwijkende fietsers daar niet meer tegenaan kunnen knallen. Dat is inmiddels gebeurd. Afgelopen vrijdag werd bovendien een bloembak geplaatst waardoor automobilisten de bocht ruimer moeten nemen en daardoor beter zicht hebben op fietsers.

Het laatste onderdeel, het ononderbroken doortrekken van de lijn op de straat om dit rijgedrag nog verder te bevorderen, wordt waarschijlijk op korte termijn worden uitgevoerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×