Leidse band scoort hoge ogen in europese band-competitie

De Leidse band Hyperbowl is geselecteerd voor de shortlist van de i-Mego TopTrakz Challenge – een nieuwe Europese competitie die er op gericht is ongesigneerde bands de mogelijkheid te bieden zich te presenteren. Hyperbowl zit bij de 35 bands die in de laatste, beslissende, ronde van de competitie uit gaan maken wie zich winnaar van de i-Mego TopTrakz Challenge 2010 mag noemen. Deze competitie, die uniek is in zijn Europa-brede opzet, is opgezet door hoofdtelefoonmerk i-Mego en heeft honderden inzendingen opgeleverd in vele genres, zoals rap, house, punk, electro, R&B, bluegrass, balladeers, reggae, rock en heavy metal. Hyperbowl is een 4-koppige rock band die zijn roots heeft in Sheffield, Engeland, maar in 2009 in Leiden bij elkaar kwam als Hyperbowl. Ze spelen een op Engeland geïnspireerde mix van rock/pop en hebben al verschillende optredens in de regio op hun naam staan.

De 35 inzendingen die zijn geselecteerd voor de shortlist omvatten ongesigneerde artiesten van topkwaliteit uit 9 landen – Nederland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Italië, Spanje, Zweden en Engeland. Alle inzendingen zijn gepubliceerd op www.facebook.com/imegoinfinity. Fans van de bands op de shortlist kunnen er op hun favoriete band stemmen via de Vote 4 Bands tab. De keuze van de jury zal deels gebaseerd zijn op artistieke beoordeling, en deels op het aantal stemmen dat de bands van hun fans krijgen.

De TopTrakz jury zal op 2 november een winnaar en 10 runners-up bekend maken. De winnaar krijgt een dag de beschikking over een professionele muziek-studio.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×