Op bovenstaande montagefoto geeft Hungerink een beeld van hoe de restanten van de Vrouwekerk eruit zouden zien met raam.

Plan voor vervolmaking muurresten Vrouwekerk

Leidenaar Ger Hungerink heeft een plan gemaakt om de restanten van de Vrouwekerk in Leiden te vervolmaken met een raampartij. “De muurresten zijn onlangs uitgebreid met een opbouw die een betere indruk geeft van hoe althans een deel van de kerk er moet hebben uitgezien,” zo schrijft de Leidenaar die telkens als hij voorbij de restanten loopt vindt dat er iets aan ontbreekt: “Onvermijdelijk maakt het een onaffe indruk; het was immers nooit de bedoeling de kerk opnieuw op te bouwen. De twee raamstijlen staan er echter wat plomp en verloren bij. Ze vragen om invulling. Een echt glas-in-loodraam zou geen lang leven zijn beschoren, daarom stel ik voor een stevig stalen raam zonder glas aan te brengen dat zoveel mogelijk de oorspronkelijke stijl benadert.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×