GroenLinks wil duidelijke 'pro RGL uitspraak' van gemeente

De gemeente Leiden moet zich duidelijk uitspreken voor de aanleg van de RijnGouweLijn. Dat stelt GroenLinks Leiden in een serie vragen aan het college. De partij vindt dat de gemeente tekort schiet in de communicatie rond de RGL omdat het er nog steeds alle schijn van heeft dat Leiden zoekt naar mogelijkheden om de sneltram tegen te houden. GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos vraagt het college om duidelijk te maken dat Leiden inmiddels het standpunt heeft ingenomen om volledig mee te werken aan de aanleg. Ook wil hij dat de gemeente met de universiteit om tafel gaat om dat standpunt duidelijk over te brengen.

Rector Magnificus Paul van der Heijden van de Universiteit Leiden kondigde in het universiteitsblad Mare onlangs opnieuw aan dat de universiteit naar de rechter wil stappen als Leiden niet meewerkt aan het afgesproken Hooigracht-Langegrachttracé. De universiteit is één van de mede-investeerders in het RGL-project.

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×