Actie Zwart Canvas, een beeldend gebaar

De Tweede Kamer gaat dinsdag 26 oktober praten over het regeerakkoord, waarin de cultuursector zwaar onder druk komt te staan door de enorme bezuinigingen. Bovendien wordt de BTW op kunst verhoogd van 6% naar 19%, hetgeen volgens de cultuurorganisaties een groot inkomensverlies betekent voor een toch al kwetsbare beroepsgroep. Op Faceboek wordt een ‘Zwarte KlerenDag’ in Den Haag voorbereid en de cultuurorganisaties vullen dit initiatief aan met de actie ‘Zwart Canvas’. Kunstenaars en musici worden verzocht, het liefst vandaag nog, om een zwart geschilderd canvas, loze sokkels of lege cd’s naar de Tweede Kamer te sturen, als symbool voor wegbezuinigde kunst; een beeldende manier van actievoeren.

Daarnaast kan men een petitie tekenen tegen de extreme BTWverhoging op kunst en cultuur: //geen19procent.petities.nl

Het adres van de Tweede Kamer: Postkamer Binnenhof 4 2513 AA Den Haag

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×