"Sluiting daklozenopvang kost Leiden miljoenen"

Als Leiden de ‘massieve korting’ op de subsidie aan daklozenopvang De Zaak, met ingang van 2012, doorzet, sluit Brijder Verslavingszorg de tent. Niet in 2012, maar al op 1 januari aanstaande. Volgens regiomanager Arnout Tolsma van Brijder gaat dat Leiden miljoenen per jaar kosten, omdat tientallen veelplegers dan weer op straat terecht komen en voor zoveel overlast en criminaliteit zullen zorgen dat de kosten daarvan 630 euro per persoon per dag bedragen. Hij pleitte afgelopen donderdag voor uitstel van de bezuinigingsmaatregel, zodat Brijder tijd krijgt om alternatieve financiering te zoeken.

In De Zaak worden dagelijks zo’n 55 daklozen opgevangen. Ze worden in de ruimte in het pand Nieuwe Energie beziggehouden met verschillende activiteiten en kunnen er bovendien terecht voor een warme lunch. die lunch noemt Tolsma een succesvol lokkertje om ze van straat te houden. Hij is overigens niet erg blij met de plek in Nieuwe Energie. De huur van 138.000 euro drukt zwaar op de begroting. Ook ligt de opvang zo verscholen dat er volgens hem nooit een band met de omgeving kan worden gerealiseerd.

Leiden Palet 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×