Eerste deel van serie Leidse nieuwsfotoboeken 'Oud Leids'

Vanmiddag heeft cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het eerste nieuwsfotoboek uit een serie van 13, samengesteld door de Leidse fotograaf Wim van Noort. Deze eerste editie van “Oud Leids” gaat over het jaar 1980. Het voorwoord is geschreven door oud-burgemeester Cees Goekoop die in 1980 aantrad in Leiden. Van Noort maakte de foto’s uit het boek destijds voor de Leidse Courant. Ook de begeleidende artikelen komen uit die krant.

“Ik ben eigenlijk te laat geboren,” zo vertelde wethouder De Haan. “Maar dat geeft niet. Als je dit boek leest, zie je dat veel discussies na dertig jaar opnieuw worden gevoerd.” Hij verwijst daarmee naar een flink aantal discussies dat in 1980 actueel was. De terugkeer van de tram, plannen voor het stationsgebied en bijvoorbeeld de ondertunneling van de Willem de Zwijgerlaan.

Van Noort werkte van 1980 tot aan de sluiting van de Leidse Courant in 1992 als fotograaf bij die krant. De komende 12 jaar wil hij elk jaar een nieuw boek uitgeven.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×