Campagne ‘Bijverdienen en een bijstandsuitkering’

Deze week is in Leiden en Leiderdorp de campagne `Bijverdienen en een bijstandsuitkering’ gestart. Met deze actie, die onderdeel is van de vorig jaar gelanceerde campagne `Voorkom problemen, weet hoe het zit.nl’, willen de gemeenten de informatie over de verplichtingen van uitkeringsgerechtigden beter toegankelijk maken. Aan het recht op een uitkering, zijn plichten en regels verbonden. Zo kan het geld wat een bijstandsgerechtigde verdient door bijvoorbeeld regelmatig op kinderen te passen of klussen te doen tegen betaling, effect op de hoogte van zijn bijstandsuitkering hebben. Hoe hoger de eigen inkomsten, hoe lager de uitkering. Meer informatie is te vinden op www.weethoehetzit.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×