PvdA wil extra stalling en opschoonactie weesfietsen

Als het aan de PvdA ligt wordt de hele stad in een grote opschoonactie weesfietsvrij gemaakt. Daarna moet het goed worden bijgehouden. Ook in de gratis fietsenstallingen bij het station moeten snel maatregelen genomen worden, omdat veel plekken daar nu in beslag worden genomen door achtergelaten fietswrakken. De PvdA stelt daarom voor om alleen de eerste dag gratis te houden. daarmee wil de partij mensen weren die hun fiets er langer laten staan. Doen ze dat toch, dan lopen ze het risico dat hun rijwiel bij terugkomst is verdwenen. Na vier weken worden fietsen als het aan PvdA-fractievoorzitter Gerda van den Berg ligt onherroepelijk verwijderd.

Ook wil de PvdA een extra fietsenstalling aan de voorzijde van het station. Daarvoor wil de partij zo’n 2,5 miljoen van de nog vrij besteedbare NUON-gelden reserveren. Raadslid Henny Keereweer wijst erop dat de 1000 extra plekken die nu in ‘het gat’ zijn gerealiseerd van tijdelijke aard zijn: “Een extra stalling is dus hard nodig, want die fietsen moeten we straks ook ergens kwijt.”

Burgemeester Lenferink heeft toegezegd binnen een maand met een brief aan de raad te komen over het weesfietsvrij maken en houden van Leiden. “We moeten dat projectmatig aanpakken en een paar controles uitvoeren. Dan kunnen we ons een beeld vormen van de structurele kosten.”

Leiden Palet 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×