Koopzondag voortaan overal gelijk

De maandelijkse koopzondag wordt voortaan overal in Leiden op de laatste zondag van de maand gehouden. Dat heeft het college vandaag besloten. Nu is het soms onduidelijk wanneer winkels buiten het centrum op zondag open zijn. Binnen het centrum valt de koopzondag altijd al op de laatste zondag van de maand, in de wijken verschilt dat nog weleens.

Door de koopzondagen nu voor iedereen gelijk te trekken komt het college egemoet aan een wens van de wijkwinkeliers. Ondernemers buiten het toeristisch gebied (historische centrum) willen graag meeliften op die laatste zondagen, omdat dat voor de consument veel duidelijker is.

In 2011 mogen de winkels buiten het centrum op de volgende zon- en feestdagen open zijn: 2 januari, 30 januari, 27 februari, 27 maart, 25 april (2e paasdag), 29 mei, 13 juni (2e Pinksterdag), 26 juni, 30 oktober, 27 november, 18 december en 26 december (2e Kerstdag).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×