Leiden krijgt extra bonus voor fietspad Ons Buiten

Vorige week meldde VVD-wethouder Pieter van Woensel al dat het fietspad door volkstuinencomplex Ons Buiten als bezuinigingsmaategel niet opschiet, omdat het meer kost om het niet aan te leggen. Vandaag wordt die bewering extra waar. Holland Rijnland betaalt Leiden een half miljoen extra voor het opknappen van de ‘Tuin van Noord’ onder de voorwaarde dat het fietspad er komt. “Dat levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de ‘stad-landverbinding’ tussen Leiden en de ommelanden,” zo concludeert het regionale samenwerkingsverband. Wethouder Van Woensel erkent dat het gaat om een bonus, aangezien ook Portaal het fietspad al betaalt. “Nu kunnen we het dus extra mooi maken,” aldus de wethouder.

Advertentie

Leiden tuinvannoord


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×