Leidse begroting grondig overhoop gehaald

Met meer dan 80 wijzigingsvoorstellen gaat de Leidse gemeenteraad morgen de laatste ronde in van de Leidse begroting voor 2011. “En dat hadden er makkelijk 30 meer kunnen worden met deze begroting,” zegt Pieter Kos van oppositiepartij GroenLinks. Woensdag en donderdag worden al die voorstellen besproken en in stemming gebracht. De wijzigingen met voldoende steun worden in de definitieve begroting verwerkt. Zo komt D66 op voor de natuur- en milieueducatie. Daarop mag volgend jaar nog niet bezuinigd worden, omdat het de partij niet duidelijk is welk effect dat zal hebben op de kinderboerderijen en andere activiteiten. Ook wil de partij geld vrijmaken voor ondergrondse afvalcontainers. Ook de VVD is daar voorstander van.

GroenLinks Leiden wil een deel van het NUON-geld uitgeven aan het ondersteunen van cultuur in de stad, het aanleggen van dimbare LED verlichting, het opzetten van een isolatiefonds voor woningen en investeringen in fietsvoorzieningen. De PvdA en de SP willen onder andere de minima ontzien. Andere partijen hebben laten weten zich te zullen aansluiten bij voorstellen die hen welgevallig zijn.

Via Sleutelstad.nl is de vergadering live te volgen. Woensdag vanaf 16.00 uur en donderdag vanaf 20.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×