Roemeense skimmers achtervolgd en gepakt

Gistermiddag heeft de politie twee Roemenen achtervolgd en aangehouden, op verdenking van skimmen. Rond 14.15 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen met een op een breekijzer lijkend voorwerp bij een chipknipautomaat aan de Engelendaal hadden gestaan en daarna richting Heinsiuslaan waren weggerend. Agenten die de omgeving uitkamden, zagen op de Hendrik Andriessenstraat een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Ze probeerden hem met hun auto te achtervolgen. Omdat dat niet lukte, besloot één agent lopend verder te gaan. Zijn collega reed verder. Al snel ontdekte de agent te voet dat De verdachte zich samen met een andere man in een steeg aan de achterzijde van de Alphons Diepenbrocksingel bevond. Zodra de twee hem in de gaten kregen gingen zij er vandoor, gevolgd door de agent. Op de Willem van Otterloostraat zag de agent in de auto de drie rennende mannen. Hij stapte uit en zette de achtervolging op de 20-jarige Roemeen in. Deze probeerde zich te vergeefs in de struiken te verstoppen en werd aangehouden. Zijn 24-jarige maatje liet zich minder makkelijk pakken. Hij verborg zich in een tuin aan de Maarten ’t Hartstraat achter een container. Toen de politie hem daar zag, rende hij door een aantal tuinen, onder weg diverse schuttingen trotserend. Vervolgens klom hij op het dak van een huis aan de Hella Haassestraat, waar hij na enige tijd weer vanaf kwam. De Roemeen probeerde op nieuw te vluchten wat met gepast geweld verhinderd werd. Beide mannen zitten vast en de politie doet verder onderzoek. De chipknipautomaat is onderzocht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×