Scootmobielstalling in Pelmolen

De Pelmolenflat in de Merenwijk heeft de primeur. Dit is de eerste Leidse flat met een stalling speciaal voor scootmobiels. Op last van de brandweer mogen scootmobiels niet meer in gangen of op galerijen gestald worden. Daarom heeft woningcorporatie de Sleutels een stalling aangelegd. Het is een overdekte, afsluitbare ruimte met elektrische deuropeners, waar ongeveer tien scootmobiels gestald en opgeladen kunnen worden. De gebruikers betalen voor de stalling en stroom een klein bedrag. Komende dinsdag wordt de ruimte officieel in gebruik genomen.

Ook in de Polder- en Stellingmolen komt zo’n stalling. Verder worden de entrees van de drie flats met het oog op de veiligheid verbeterd en komen er elektrische deuropeners. De corporatie wil de flats door deze aanpassingen toegankelijker maken voor mensen met een beperking.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×