Symposium 100 jaar Nobelprijs J.D. van der Waals

Het is dit jaar een eeuw geleden dat de Nederlandse natuurkundige J.D. van der Waals (1837-1923) de Nobelprijs voor de Natuurkunde ontving. Op donderdag 9 december organiseren Museum Boerhaave en de Universiteit een publiekssymposium over de tot nu toe nog onbekende poëzie van Van der Waals die als een moeilijke en onbenaderbare man te boek stond. In het jaar dat Anna Magdalena, de vrouw van Van der Waals, op 34-jarige leeftijd aan Tuberculose stierf, schreef hij vele gedichten. Later zou zijn dochter Jacqueline met haar gedichten enige faam verwerven.

Onlangs vond de Amsterdamse wetenschapshistoricus Anne Kox enkele tientallen gedichten van de hand van Van der Waals. Die poëzie werpt een opmerkelijk licht op de zielenroerselen van deze stugge man. Tijdens het publiekssymposium zullen die onbekende gedichten gepresenteerd worden. Meer informatie over dit gratis symposium staat op //www.museumboerhaave.nl/waals/

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×