'Mijn papa woont in Afrika', expositie kinderboekillustraties bij BplusC

Op woensdag 22 december om 14.00 uur, zal Barbara van Druten, schrijfster en illustrator van het boek, ‘Mijn papa woont in Afrika’, voorlezen in de Koepelzaal van BplusC in de Leidse Nieuwstraat. De illustraties uit het boek worden geëxposeerd tot eind januari 2011. Het verhaal is autobiografisch en schetst het verschil tussen Nederland en het exotische Afrika, waar de schrijfster en haar kind een tijdje gewoond hebben. De illustraties zijn zeer kleurrijk en kenmerkende voor haar stijl. ‘Mijn papa woont in Afrika’ is actueel in de huidige multiculturele maatschappij, waar kinderen regelmatig ouders hebben die afkomstig zijn uit verschillende culturen en landen. Het feit dat tot kort geleden in de meeste kinderboeken hoofdzakelijk ‘roze’ kindjes werden afgebeeld, motiveerde Van Druten om zelf een kinderboek te schrijven én te illustreren. Meer info en openingstijden: www.BplusC.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×