Happietaria bestolen

Afgelopen zaterdag is vrijwilligersproject Happietaria bestolen. Een nog onbekende dader deed een greep in de kassa van het tijdelijke restaurant dat wordt gerund door studenten die er geld mee inzamelen voor het goede doel. Naast geld, werd er een mobiele telefoon ontvreemd. Manager Renée Klapwijk kan er niet bij. “Schandalig, schofterig, ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Sowieso is diefstal natuurlijk vreselijk. Maar een positief project, waar studenten zich vrijwillig inzetten voor het goede doel, daar blijf je toch zeker met je handen van af.”

De buit is relatief klein, zo’n 100 tot 200 euro. Volgens Klapwijk een geluk bij een ongeluk: “We hadden de kassa kort ervoor geleegd. Het had dus veel erger kunnen zijn.” Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Wel is duidelijk dat het niet om iemand van Happietaria zelf gaat.

Klapwijk: “We hebben de gestolen telefoon gebeld, en deze werd opgenomen. De stem aan de andere kant was een onbekende. Eigenlijk interesseert het me ook niet wie het heeft gedaan, het maakt me alleen maar heel erg boos.”

Leiden happietaria


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×