Tatoeagekoning Henk Schiffmacher, foto: PR.

Tatoeagekoning Henk Schiffmacher aan het werk in Volkenkunde

Volgend weekend zal tatoeagekoning Henk Schiffmacher live tatoeëren in Museum Volkenkunde. Fotograaf Patricia Steur, die prachtige foto’s heeft gemaakt van getatoeëerde Maori’s, zal bezoekers met hun nieuwe tatoe fotograferen. De sessies vinden plaats in het kader van de MAORI tentoonstelling in het museum. Tatoeages spelen een belangrijke rol in de Maori-cultuur. Het is een traditie, die de Maori’s uit Oost-Polynesië naar Nieuw-Zeeland meenamen. Mannen werden voornamelijk op het gezicht getatoeëerd en vanaf de taille tot aan de knieën; vrouwen hadden doorgaans minder tatoeages. Kenmerkend voor hen is de ‘Moko’ op de kin, een vorm, die de laatste tijd weer aan populariteit wint. Meer info en programmatijden: www.volkenkunde.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×