Vrolijke wetenschap over Asterix

Jaap Toorenaar zal op zondag 19 december vertellen over zijn boek ‘Asterix, de vrolijke wetenschap’ bij boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat. Toorenaar is docent klassieke talen aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden en schrijft al vele jaren over Asterix. Het boek ‘Asterix, de vrolijke wetenschap’ is het eerste boek, dat specifiek ingaat op de Nederlandse vertalingen van de serie. Samen met de schrijver kan het publiek ontdekken welke verborgen tekstgrappen er in Asterix zitten en wat de werkelijke historische achtergrond van de verhalen is. Daarnaast wordt ingegaan op de vaak moeilijk te vertalen woordspelingen en de beeldgrapjes van tekenaar Uderzo.

De lezing start om 14.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden wordt aanbevolen via: 088-7353512. Na afloop van de lezing zal de schrijver zijn boek signeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×