Politie zoekt bestuurder en getuigen verkeersconflict

De politie is op zoek naar een bestuurder en getuigen van een verkeersconflict. Het incident vond gistermiddag rond 13.20 uur plaats. Een 48-jarige man uit Waddinxveen reed met zijn auto vanaf de Pelikaanstraat de Van der Werfstraat op. Toen hij een auto met Engels kenteken passeerde die aan de rechterkant van de weg geparkeerd stond, opende deze het portier. De deur raakte de rijdende auto en de Waddinxvener stapte uit. De bijrijder van de geparkeerde auto, die een geopend flesje bier in zijn hand had, begon hem uit te schelden en stapte ook uit. Hij liep weg en kwam even later terug met een andere man, die instapte. Daarop reed de auto weg, richting Lammenschansweg. Bij het wegrijden, raakte de wagen bijna de bijrijdster van de Waddinxvener, die ook uitgestapt was. Zij deed hiervan later aangifte. De Waddinxvener en zijn metgezel waarschuwden de politie en zetten ondertussen de achtervolging in. Ze zagen hoe de auto met hoge snelheid slingerend over de Hooigracht reed. Bij de Hoogvliet ging de wagen een stukje tegen het verkeer in. Ook reed hij over het fietspad. Bij de Leliestraat raakten de achtervolgers de auto kwijt. De politie heeft hem ook niet meer kunnen vinden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×