Partij voor de Dieren wil vuurwerkverbod

Een algeheel verbod op het kopen en verkopen van vuurwerk. Dat ziet Dick de Vos van de Partij voor de Dieren het allerliefste. Als dat niet kan wil hij in elk geval dat Leiden de verkoop van vuurwerk scherp in de gaten houdt en streng optreedt tegen illegaal vuurwerk en vuurwerk dat te vroeg wordt verkocht. Ook het voortijdig afsteken van vuurwerk is voor de PvdD uit den boze. Niet alleen (huis)dieren, maar ook bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten staan doodsangsten uit door al het geknal. “Staakt het vuren,” luidt daarom de hartekreet van De Vos die ook wijst op de milieuvervuiling en de problemen voor astma-patiĆ«nten die vuurwerk veroorzaakt. “80% Van de bevolking koopt helemaal geen vuurwerk, het is dus een kleine groep die het letterlijk voor de rest verknalt.” De Vos kan wel leven met een van gemeentewege afgestoken siervuurwerk ter vervanging van de particuliere verkoop.

Burgemeester Lenferink kon de PvdD deels tegemoetkomen. Met het strenge toezicht zit het wel goed, zo beloofde hij. Voor een verbod moet De Vos zich maar tot de Tweede Kamer wenden. De Partij van de Dieren hoopt dat mensen dit jaar geen vuurwerk kopen en het aldus bespaarde geld overmaken op giro 20.21.22 van de Brandwonden Stichting.

Leiden Vuurwerkverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×