Druckerfonds sluit jaar af met recordaantal bijdragen

Het Druckerfonds heeft afgelopen jaar een recordaantal bijdragen toegezegd ten behoeve van projecten in Leiden en directe omgeving. Voor het eerst in haar 20-jarig bestaan, is dit jaar € 305.000 geïnvesteerd in diverse maatschappelijk belangrijke projecten. Dit is meer dan het dubbele dan het jaar ervoor. Van de 69 aanvragen werden er 36 geheel of gedeeltelijk gehonoreerd. Zo droeg het fonds bij aan onder andere: de weekendklas voor kansarme kinderen (St. Jeugd en Samenleving Rijnland), het speelproject Vijf Hoven (St. Thuis op Straat), een overdekt skatepark (St. Jeugd in Beweging), de Co Verhoogprijs voor de Leidse vrijwilliger en het jubileumconcert van Show- & Marchingband Amigo.

Jaarlijks ontvangt het Druckerfonds meer aanvragen dan zij financieel kan verwerken. Een aantal projecten komt tot stand in samenwerking met andere Leidse fondsen, zoals bijvoorbeeld het project ‘Wijken voor kunst’, dat mede gesubsidieerd werd door de gemeente Leiden.

Het Druckerfonds heeft voor 2011 een bedrag van € 230.000 te besteden onder voorbehoud van een normaal resultaat op de beleggingen. Het jaarverslag 2010 verschijnt in april 2011 op de website: www.druckerfonds.nl

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×