Mary Borsato ontvangt het beeldje uit handen van van Dick Bakhuizen van den Brink.

Mary Borsato ontvangt beeld van Dick Bakhuizen van den Brink

Tijdens de Nannic-award 2010, die gisteren georganiseerd werd in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, is Mary Borsato uitgeroepen tot ‘sterkste vrouw’. Borsato liet de andere genomineerden, Antje Monteiro en Leontien van Moorsel achter zich. De Leidse kunstenaar Dick Bakhuizen van den Brink had de prijs vervaardigd, een beeldje van een vrouwenborst, welke kunstzinnig overgaat in een opgestoken vrouwenduim. De langharige en eveneens langbaardige kunstenaar viel in eerste instantie wel een beetje uit de toon tussen al de goed gestylde BN’ers, maar al snel werd duidelijk, dat hij dé kunstenaar was van het felbegeerde beeldje. De award is bedoeld voor de vrouw, die laat zien waar zij voor staat en niet alleen voor de mooiste of populairste dame. Borsato is ontwerpster van bruidskleding en combineert haar werk met het moederschap. ( Foto’s: PR)

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×