Vragen over Leidse strooibeleid

D66-raadslid Elze ’t Hart wil weten of en hoe het Leidse strooibeleid in de toekomst beter kan. Ze zal wethouder Frank de Wit daar tijdens de commissievergadering van 13 januari naar vragen. De afgelopen weken was er, net als vorig jaar, veel kritiek op de gemeente. Er zou te weinig gedaan worden om de enorme overlast die sneeuw en ijs veroorzaakten te bestrijden. Ook was Leiden, overigens net als vele andere gemeenten, binnen de kortste keren door het strooizout heen. Daardoor werden alleen de belangrijkste doorgaande wegen nog aangepakt. Niet met zout, maar met zand. Probleem bij de gladheidsbestrijding zijn in elk geval de hoge kosten die de gemeente moet maken om altijd op het ergste voorbereid te zijn.

’t Hart wil van de wethouder weten wat er kan en hoeveel dat dan kost. Als het echt te duur blijkt te zijn, hoopt ze dat er door dat gegeven in ieder geval meer begrip ontstaat bij de inwoners.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×