Vorig jaar werd Conny Broeyer gekozen tot raadslid van het jaar. Dit jaar zit ze zelf in de jury. (Archieffoto: Chris de Waard).

Verkiezing Leids Raadslid van het Jaar

Over twee weken wordt bekend wie het raadslid van het jaar over 2010 is geworden. Of in ieder geval over een deel van 2010, want alleen de nieuwkomers die sinds de verkiezingen van maart in de raad zitten, dingen mee naar de felbegeerde titel. Die moeten bovendien actief zijn op sites als Twitter. De verkiezing werd de afgelopen vier jaar georganiseerd door D66 Leiden, nadat het Leidsch Dagblad er in 2002 mee was gestopt. De krant heeft de organisatie nu weer ter hand genomen en schakelde een aantal externe deskundigen in als jury. Eerdere winnaars Conny Broeyer (destijds raadslid voor de PvdA) en Hans van Egdom (voor GroenLinks) en oud-wethouder Rogier van der Sande (VVD) buigen zich de komende weken over de kwaliteiten van de vier genomineerden: Dick de Vos (Partij voor de Dieren), Patrick Meijer (CDA), Margreet van Wijk (VVD) en Elze ’t Hart (D66).

Via Twitter kan nog een vijfde raadslid genomineerd worden. De jury houdt deze vijfde plek vrij om ook raadsleden die nog niet actief zijn via de sociale media een kans te geven om zich te bekeren en zo alsnog in aanmerking te komen voor de titel. De jury is voor suggesties bereikbaar via het Twitteraccount @jury071, maar ook onder dit artikel kunnen voordrachten worden gedaan. Op Twitter strijden de genomineerden via de hashtag #rvhj071 om de gunst van de jury die zich hiermee op ludieke wijze afzet tegen een mogelijk Twitterverbod in de Leidse raad.

De bekendmaking van het Raadslid van het Jaar 2010 volgt op 14 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Deze wordt vanaf 20.30 uur gehouden in de bovenzaal van Koetshuis de Burcht en is voor iedereen toegankelijk.

Tijdens die bijeenkomst zal fractievoorzitter Paul van Meenen zijn partijleden meedelen dat hij bezig is aan zijn laatste periode als fractievoorzitter. De partij zal de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 dus met een nieuwe lijsttrekker ingaan.

Leiden Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×