Verkiezing Leids Raadslid van het Jaar

31

Over twee weken wordt bekend wie het raadslid van het jaar over 2010 is geworden. Of in ieder geval over een deel van 2010, want alleen de nieuwkomers die sinds de verkiezingen van maart in de raad zitten, dingen mee naar de felbegeerde titel. Die moeten bovendien actief zijn op sites als Twitter. De verkiezing werd de afgelopen vier jaar georganiseerd door D66 Leiden, nadat het Leidsch Dagblad er in 2002 mee was gestopt. De krant heeft de organisatie nu weer ter hand genomen en schakelde een aantal externe deskundigen in als jury. Eerdere winnaars Conny Broeyer (destijds raadslid voor de PvdA) en Hans van Egdom (voor GroenLinks) en oud-wethouder Rogier van der Sande (VVD) buigen zich de komende weken over de kwaliteiten van de vier genomineerden: Dick de Vos (Partij voor de Dieren), Patrick Meijer (CDA), Margreet van Wijk (VVD) en Elze ’t Hart (D66).

Via Twitter kan nog een vijfde raadslid genomineerd worden. De jury houdt deze vijfde plek vrij om ook raadsleden die nog niet actief zijn via de sociale media een kans te geven om zich te bekeren en zo alsnog in aanmerking te komen voor de titel. De jury is voor suggesties bereikbaar via het Twitteraccount @jury071, maar ook onder dit artikel kunnen voordrachten worden gedaan. Op Twitter strijden de genomineerden via de hashtag #rvhj071 om de gunst van de jury die zich hiermee op ludieke wijze afzet tegen een mogelijk Twitterverbod in de Leidse raad.

De bekendmaking van het Raadslid van het Jaar 2010 volgt op 14 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Deze wordt vanaf 20.30 uur gehouden in de bovenzaal van Koetshuis de Burcht en is voor iedereen toegankelijk.

Tijdens die bijeenkomst zal fractievoorzitter Paul van Meenen zijn partijleden meedelen dat hij bezig is aan zijn laatste periode als fractievoorzitter. De partij zal de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 dus met een nieuwe lijsttrekker ingaan.

Delen

31 reacties

 1. een Leids burger op

  Afgaande op de berichtgeving hierboven gaat het schijnbaar allang niet meer om het beste raadslid , maar om het raadslid wat het beste kan twitteren.
  Of zijn er nog andere criteria?

 2. een Leids burger op

  "…want alleen de nieuwkomers die sinds de verkiezingen van maart in de raad zitten, dingen mee naar de felbegeerde titel. Die moeten bovendien actief zijn op sites als Twitter."
  Alleen een twitterend raadslid kan dus blijkbaar in aanmerking komen voor "Leids Raadslid van het jaar".

 3. @Chris, hartelijk dank, voor plaatsen van deze Raadslid-artikel,
  na mijn verzoek 🙂

  Overigens bekrompen, dat alleen raadsleden hun collega-raadsleden
  kunnen nomineren,

  En dan specifiek de nieuwkomers…

  Daarnaast zolang ik weet kunnen burgers zelf niemand nomineren,
  dat noemt men burgerparticipatie 🙂

  Voor de verandering dat burgers zelf, ook eens voor het
  eerst een raadslid dienen aan te geven: welk raadslid
  zij willen aanwijzen waar ze tevreden over zijn 🙂

  Ik heb iemand al in gedachte die terecht in het zonnetje gezet
  mag worden…

 4. Peter Wijnboer op

  Dus alleen raadsleden die niet meer dan 140 letters nodig hebben om hun meningen en ideeën onder de mensen te brengen komen in aanmerking voor deze trofee (6 letters), die in hun taaltje waarschijnlijk award (5 letters) heet? Vandaar dat ik de genoemden niet ken.

 5. Emile van Aelst op

  Misschien een idee om volgend jaar eens een verkiezing te houden wie bij de luisteraars/kijkers thuis het best en duidelijkst overkomt van de raadsleden.
  En belangrijkste nieuws stond in de onderste regels, Paul is dus aan zijn laatste termijn bezig, jammmer.

 6. Ow en als dat echt zo was dat ook burgers een raadslid mogen aanwijzen
  en dat is helemaal niet openbaar bekend gemaakt. Ja, nu pas, nadat ik
  erover begon: goh, waar burgers allemaal niet goed voor zijn 🙂

  Hou je vast :). Hierbij mijn keuze.

  Jury071 twitterde onlangs aan Pieter Kos: Of hij jaloers is,
  omdat hij niet genomineerd is… Ik zou zeggen: een lachertje 🙂

  Wie of wat bepaald wanneer iemand de titel raadslid van het jaar verdient? Waarop baseert men de punten waar raadsleden op
  worden genomineerd… Wat enigszins iets waardevols en wezenlijks vertegenwoordigt: Wat een nominatie, als je pas verder kijkt
  dan je neus lang is……

  Dit jaar geveld door zijn knie-operatie en het revalideren
  Ja, Dhr. Kos die recent zijn vader onverwachts verloor
  Met aansluitend zijn gerespecteerde college Halsema

  Geen commissie en raadsvergaderingen overslaan, maar er zijn en te staan als een volksvertegenwoordiger! Zie maar overeind te blijven tijdens obstakels. Iemand die tegenslagen heeft en ongeacht dat, toch zich neerzet, getuigt van stabiliteit en kracht, daar heb ik veel respect en waardering voor.

  Ondanks deze tegenspoed toont hij zoals altijd, zelfs in periodes van turbulentie, zijn oprechte inzet, die zich weerspiegeld in betrokkenheid, respect, samenwerking, harmonie, creativiteit, humor en inspiratie, wees daar maar jaloers op 🙂

  Dit tezamen maakt hem in mijn optiek, pas raadslid en talent van
  het jaar!

  Jury071 zegt: Raadslid van het jaar…
  Pieter Kos zegt: Talent van het jaar…
  Dan zeg ik: Topper van het jaar…

  Ow ja die Raadslid en Talent van het jaar, mogen jullie
  weggeven aan de zogenaamde genomineerde, hahahha 🙂

  Tip aan de jury:
  voor nieuwe raadsleden ¨Aanstormend talent van het jaar¨
  voor de reeds bestaande raadsleden ¨Raadslid van het jaar¨

  Wel of niet genomineerd: in mijn ogen is Dhr. Kos de
  ¨Topper van het jaar¨ helemaal dubbel en dwars verdient!

 7. Aad van der Luit op

  Ik krijg steeds meer aversie tegen twitteren! Gezien de berichtgeving via twitter zoals; ik ga de hond uitlaten, zit in de trein, ben opweg naar vrienden, ben ziek, zwak en misselijk en meer van dit soort onzin, ben ik bang dat het nog zeker 5 generaties gaat duren voordat twitter, wellicht, op een zinnige manier gebruikt gaat worden! Ik wens u, zeker ook de niet twitteraars, een gezond, voorspoedig en twitter vrij 2011!

 8. Piet Pekelharing op

  @Aad: woorden die mij uit het hart gegrepen zijn. Als ik de twitterconversaties in het kader rechts op deze webstek (in goed Nederlands: webpage) probeer te volgen, dan krijg ik meteen het gevoel dat ik een privégesprek probeer af te luisteren. Daarnaast lopen vele gesprekken door elkaar heen. Het is mij zelden duidelijk op welke opmerking iemand reageert. Dat privé-beslommeringen van deze en gene de ether (of de virtuele wereld) ingeslingerd worden is werkelijk van de zotte. En dan natuurlijk de onbenulligheden: Walter van Peijpe vindt kennelijk dat de hele wereld moet weten dat hij zijn avondeten bij Woo Ping besteld; Marc Gaulard doet stad en ommeland kond van zijn perikelen en die van zijn gezin; Robbert-Jan van Ette maakt werkelijk alles wat hem in het dagelijks leven opvalt openbaar; en waarom de hele wereld van de Solomonseilanden tot en met de Koerillen en van Wrangel tot en met Patagonië en Vuurland moet weten welke wethouder nu tot het schoenenclubje van Elze ’t Hart is toegetreden is mij helemaal een raadsel.

 9. een Leids burger op

  Een twittervrij 2011 zit er toch echt niet in. En zolang er geen nieuw communicatiespeeltje is zal dat twitterende gekwetter nog wel even blijven doorgaan.
  Mensen moeten natuurlijk zelf weten of ze al die meestal onbenullige en triviale privéinformatie met anderen willen delen.

  Maar je hoort er als politicus (of raadslid) blijkbaar pas ècht bij als je actief gebruikt maakt van twitter, facebook e.d.
  En daarom zullen er maar weinig raadsleden zijn die zich daaraan onttrekken.
  Want dat ben je ouderwets, niet meer van deze tijd e.d.

  Maar dat dat vaak onbenullige gebruik van twitter e.d. nu ook al een VOORWAARDE is om mee te kunnen dingen naar de titel "Leids Raadslid van het jaar" zou toch te denken moeten geven…..

 10. @Piet Pekelharing

  Ik wens iedereen alvast een prettig een gezond 2011 toe.

  Overigens zal ik dat vanavond, ook namens mijn gezin, ook nog eens op twitter dunnetjes over doen. Wellicht zal ik dan zelfs, tot uw gruwel helaas, een fotootje erbij plaatsen van mijzelf aan de oliebollen 🙂

 11. Aad van der Luit op

  Piet Pekelharing en een leids burger,
  Ik moet tot mijn spijt vaststellen dat er een nieuwe vorm van discriminatie aan het ontstaan is; Digitale discriminatie! Om gekozen te worden tot raadslid van het jaar gaat het niet om je inbreng maar of je twittert! Als je een kaartje wil bestellen voor het Leids cabaretfestival moet je eerst een account aanmaken!!! Drie werf schande voor deze afschuwelijke ontwikkeling!

 12. Frits van der Meer op

  Dankzij het twitteren kunnen raadsleden zich onttrekken aan discussies met kiezers. Een discussieforum is dan hoogstens goed voor de verkondiging van een mededeling, waarna ze zich schielijk weer terugtrekken in het oppervlakkige wereldje van korte berichtjes over niets.

 13. @Aad.
  ik lees in de criteria niets over Twitter, wel over actief gebruik va de sociale media. Naast Twitter zijn dat o.a. Hyves, LinkedIn, Facebook, Plaxo en dan vergeet ik er ongetwijfeld een paar.
  Ik neem verder aan dat de jury niet let op het aantal postings of tweets maar om de effectiviteit of relevantie hiervan. Anders zou je eenvoudig het aantal Tweets kunnen tellen.

  Over digitale discriminatie. Vind je dat dan ook gelden voor email, internet, sms, of de mobiele telefoon? Allemaal media van de laatste, 10, 15 jaar die nu niet meer weg te denken zijn. Wat we nu zien is typisch voor de pioniersfase van een nieuw communicatiekanaal: er is nu nog een kloof tussen early adopters en de rest maar dat trekt wel bij. Ik verwacht in 2011 enige normontwikkeling en zelfregulering. Soms lijkt het inderdaad wel alsof je in een café naar hinderlijke privégesprekken aan het tafeltje naast je zit te luisteren. Maar die mensen kun je ‘unfollowen’. Zo eenvoudig is het ook wel weer.

 14. Jammer dat de jury niet uit echte externe onafhankelijke ‘deskundigen’ bestaat. Zo wordt het toch weer een ‘ons keurt ons’ onderonsje van mensen die actief zijn of dat zijn geweest in de (Leidse) politiek. Waarom niet een jury bestaand uit bijvoorbeeld lezers van het LD en de bond van Leidse reaguurders/raadsvolgers?

  V.w.b. het ingebouwde twitterkatern in de website van Sleutelstad: het is mij niet duidelijk waarom er ‘Leidse Politiek’ boven staat vermeld nu 90 procent van de tweets bestaat uit non-informatie die het privéleven betreft van de dames en heren raadslieden. Of je daarmee de afstand tussen kiezer en gekozene verkleint?

 15. Piet Pekelharing op

  @Marc Gaulard, ook een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

  Helaas heb ik de foto van jou achter een niet onaanzienlijke berg oliebollen moeten missen. Gelukkig ben ik dankzij de georchestreerde kakofonie die twitter genoemd wordt, wel op de hoogte gesteld van het feit dat Esther Karsch zalmsalade over heeft en dat de koelkast van Bram Prater het begeven heeft. Stel je voor dat ik deze essentiële informatie zou moeten ontberen.

  @heer Dentener: Zou het u inziens een goed idee zijn de kop "Leidse Politiek” te wijzigen in "Prietpraat"?

 16. Stefan Stokvis op

  Onze raadsleden hebben het zo druk met de allerlei hypes en trends dat ze geen tijd voor de burgers hebben, en ook niet voor het vergaren van voldoende kennis om het raadswerk goed te kunnen doen. In de gemeenteraad staan boerenkool- en oliebolrecepten en andere particuliere geneugden en vrije tijdsbestedingen namelijk niet op de agenda. Maar misschien binnenkort wel om het niveau aan te passen aan de twitteraars.

 17. Roelof van Laar op

  Ik was ook zeer kritisch over Twitter, tot ik er actief werd. Er zitten nu al 1.500 tot 4.000 Leidenaars (precieze cijfers zijn niet bekend) op Twitter. Dat aantal groeit dagelijks. Op Twitter is er geen enkele drempel om een vraag te stellen, iets mee te geven, of discussies te volgen.

  Ik kan u dan ook alleen maar adviseren om een account te openen en een aantal mensen waarin u geïnteresseerd bent te volgen. Dan zijn de discussies veel beter (en anders) te volgen dan in een box op deze of een andere site, dat vind ik zelf ook niet handig.

  U hoeft niets te posten om een Twitter account te openen, u kunt ook alleen andere volgen of uw berichten afschermen voor anderen. Als het niet bevalt, heft u uw account gewoon weer op en kunt u met recht het medium bekritiseren.

 18. Ik had me voorgenomen om het bij 1 reactie te laten.
  Maar kriebels om toch nog te reageren :-). ¨Raadslid van
  het jaar verkiezing¨ is een leuk en interessant initiatief.

  Overigens, Twitter is net als Hyves, Facebook, Linkedink etc een
  communicatiemiddel in deze tijdperk. Twitter wordt van al deze
  bovenstaande sociale media, het meest gebruikt en meest actief, vandaar.

  Leiden & haar inwoners…. happy newyear en beste wensen!

 19. een Leids burger op

  Dat twitter, facebook, Hyves e.d. inmiddels in toenemende mate veel gebruikte populaire communicatiemiddelen zijn is geen nieuws. Maar dat het gebruik daarvan nu notabene ook al een voorwaarde is om verkozen te kunnen worden tot "Raadslid van het jaar" wel.

  Je hoeft natuurlijk niet zelf deel te nemen aan twitter om toch al te kunnen zien dat het juist veel onzinnige prietpraat betreft dat maar weinig met politiek te maken heeft maar meer gaat over onbenulligheden uit het privéleven van het twitterende raadslid.

  Wat is er nu zo interessant om onbenulligheden uit het privéleven van een raadslid op de voet te kunnen volgen?
  De afstand tussen burger en raadslid kan daaardoor wel wat kleiner worden, maar op een verkeerde manier.

  Als deze trend van het veelvuldig gebruik van twitter door twitterende raadsleden zich nog verder gaat uitbreiden zouden raadsleden straks wel eens meer herkenbaar kunnen zijn aan iets uit hun privéleven wat zij getwitterd hebben dan aan hun politieke standpunten en wat zij daarvan hebben weten te realiseren.

 20. Peter Schuyt op

  Volgens mij moet een raadslid zijn functie van volksvertegenwoordiger in het gemeentelijke openbaar bestuur goed invullen, met kennis van zaken en van wat er bij de burgers leeft. Met getwitter en gehyve heeft dit niets te maken. Het is natuurlijk wel zo dat het verkrijgen van kennis van zaken en van wat de burgers belangrijk vinden veel tijd en moeite kost. Dan moet zo’n raadslid zich verdiepen in nota’s, raadsvoorstellen en achtergrondinformatie, zich buiten de binnenstad en eigen kring begeven, zelfs naar volksbuurten gaan, en ook nog eens nadenken en zich een mening vormen. Bovendien kunnen burgers heel anders tegen allerlei zaken aankijken dan een raadslid. Dat is heel vervelend. Bovendien moet hij dan een discussie aangaan, weer nadenken en misschien wel zijn mening bijstellen, o gruwel. Nee, dan liever via moderne electronica en communicatiemiddelen in miniberichtjes wat vrijblijvend kletsen met collega-raadsleden en andere kastegenoten. Je kunt er tegenwoordig zelfs raadslid van het jaar in Leiden mee worden.

 21. Zit in het verhaal ‘De krokodil’ van F.M. Dostojewski, maar waarschijnlijk door een nare combinatie van informatiestress en verkoudheid moest ik naar lucht happend aan het sociale medium Twitter denken: zijn er Leidse raadsleden die mij van een goed advies kunnen voorzien hoe ik zowel van mijn informatiestress als mijn verkoudheid afkom?

  Ik heb nog een paar kostenbesparende en winstgevende adviezen voor onze twitterende politici:

  (i) de ouderwetse raadszaal is niet meer nodig en kan aan een commerciële uitbater verhuurd worden in deze rechtse tijd, vergaderen doen we tegenwoordig alleen nog maar via Twitter en andere sociale media.
  (ii) 140 tekens vind ik zelf echt te lang, wat mij betreft ligt in deze snelle tijd van het maximum al bij 100 tekens, het voordeel is dat deze limiet onze breedsprakige raadslieden dwingt zich beknopter uit te drukken
  (iii) raadslieden die weigeren te twitteren in deze moderne tijd worden op staande voet ontslagen wegens plichtsverzuim en ze krijgen een verklaring van slecht gedrag mee en ze niet welkom bij de verkiezing Raadslid van het Jaar

  Hoe moet ik dat eigenlijk zien, een Twitterdiscussie? Zijn er al belangwekkende uitkomsten bekend van afgeronde politieke discussies waar ook wij als niet-twitterende burgers deelgenoot van mogen worden?

  Verder heb ik medelijden met de archivarissen van de Koninklijke Bibliotheek: je moet er toch niet aan denken dat je al dat getwitter voor het nageslacht moet gaan archiveren. Wat zullen onze nakomelingen wel niet van ons denken als ze dit overstromende communicatieriool gaan bekijken over vijftig jaar. Niet veel goeds denk ik nu en als ze verstandig zijn -en dat zijn ze tegen die tijd- dan dumpen ze alle tweets in de cyberbin zodat al die non-informatie voorgoed verloren gaat.

  Tot slot ben ik sterk voor twee categorieën: De verkiezing van het niet-twitterende Raadslid van het Jaar en het twitterende Raadslid van het Jaar. Ik wens de twitteraars en de niet-twitteraars een gelukkig nieuw jaar. En denkt u aub aan de oplossing van mijn dubbelprobleem, beste twitteraars?

  P.S.: Wat is jullie geheim beste twitteraars, jullie schijnen altijd tijd (over) te hebben om te twitteren. En zijn jullie eigenlijk niet gewoon verslaafd geraakt aan dit sociale media?

 22. Zit in het best wel sterke verhaal ‘Een nare geschiedenis’ van F.M. Dostojevski en heb zin om een aanvullend schrijven aan mijn laatste mislukte en miezerige bijdrage toe te voegen.

  Laten we ons ook in de politiek spiegelen aan de glamoureuze wereld van de film. Raadsleden die zo dapper zijn om zich op de politieke bühne te begeven zijn zo beschouwd ook een soort van acteurs zeg maar. Twitterende raadsleden zijn zich nog te weinig bewust hoe ze overkomen bij de Leidse burger: het is misschien een raar idee, maar ik neem even aan dat zij middels de niet opdrogende stroom van tweets met ons willen communceren. Een training in een beter en bewuster gebruik van sociale media kan denk ik, als het krappe gemeentelijke budget het tenminste toelaat, al een wereld van verschil maken. Overigens een goed gebruik in de filmwereld is om zoveel prijzen uit te reiken dat echt (bijna) iedereen wel eens aan de beurt komt, no matter what or how de prestaties. Met twee prijswinnende categorieën doen we onze helden –de raadsleden die dag en nacht in touw zijn met het intypen van hun tweets- echt te kort, laten we daarom de volgende subcategorieën invoeren in zowel de twitterende als de niet-twitterende categorie: Het Leukste Leids Raadslid van het Jaar, Het Beste Leids Raadslid van het Jaar, Het Mooiste Leids Raadslid van het Jaar, Het Vervelendste Leids Raadslid van het Jaar, Het Slechtste Leids Raadslid van het Jaar, Het Lelijkste Leids Raadslid van het Jaar enz. enz..

  Mag ik er om de jury te ondersteunen bij het uitoefenen van haar verantwoordelijke en zware taak nog even drie potentiele winnaars van PvdA-huize uitlichten? Als Robert-Jan van Ette dan eindelijk de opiniebladen voor zich heeft dan denk ik nou komt er iets, een fraaie selectie, een scherpe mening, een passend vervolg whatever, maar nee er komt helemaal niks meer. Met zo’n fantastische anticlimax val je wat mij betreft sowieso in de prijzen. De ongelooflijk voorspelbaarheid van Esther Karsch-Spiro maakt een medium als Twitter eigenlijk overbodig. Je weet immers van te voren al wat zij gaat twitteren: beterschap, sterkte, gefeliciteerd dat soort werk dat je in de jaren tien zo kunt automatiseren via een App. Zij valt in de prijzen omdat zij de overbodigheid van dit sociale medium op wel heel treffende wijze weet aan te tonen. En onze Tjeerd Scheffer die denkt dat Twitter het medium bij uitstek is om een succesvol sportverslaggever te worden. De topsportcoordinator is dus winnaar in de categorie “U heeft de verkeerde baan gekozen”.

 23. Piet Pekelharing op

  @WyboMentink: Uw reacties zijn tenminste langer dan 140 tekens.

  Overigens trekken de heren en vooral dames politici zich weinig aan van onze kritiek, men twittert er nog steeds lustig op los. Maar ja, we zijn toch maar stemvee.

 24. een Leids burger op

  Als het aan Wybo(die ik nog nooit een kortere reactie dan 140 tekens heb zien geven…) ligt komen er straks zoveel prijzen dat bijna iedereen in de prijzen valt.
  Gelukkig zijn er nog mensen,zoals Peter Schuyt, die wèl goed begrijpen waar raadsleden zich beter mee bezig zouden moeten houden.Wie helpt de twitterende raadsleden van hun verslaving af?

 25. Zit in ‘De eeuwige echtgenoot’ van F.M. Dostojevski en nu begin ik te begrijpen hoe zwaar het is om (een) leraar te zijn. Op mijn to-do-lijstje van 2011 staan ondermeer, ik heb nu eenmaal een zwakke plek voor vrijwilligerswerk, de deels fascistische ideologie van de PVV bestrijden, de verderfelijke bestuurscultuur in Leiden gezond maken (en dat valt tegen met een relatief zwak opererende burgemeester) en het begrip kwaliteit in het bewustzijn van het politieke bedrijf leidend maken, en dan komt de anonieme ‘een Leids burger’ ook nog met zijn bijna niets toevoegende reactie. Ik begrijp dat u internet als een laagwaardige bezigheidstherapie gebruikt, maar wilt u zo goed zijn dat u uw reacties in het vervolg inhoudelijk wilt verbeteren? Heel graag! Probeer het eens een keertje. En neem de tekstuele expressie niet te letterlijk, durf een afwijkende mening te hebben en wees eens origineel luidt mijn welgemeende drievoudige advies aan u. Denk ter inspiratie ook aan de burgerlijke ongehoorzame Bernard Welten (“Ik voel me niet altijd een instrument van de overheid dat onmiddellijk doet wat er gevraagd wordt. Ik gebruik m’n verstand nog steeds.”), de filmcommissiecritica Julia Roberts (“De film heeft niet genoeg aandacht gekregen. Het is een verstopt juweeltje. Vooral dit seizoen is men niet bereid om op jacht te gaan naar kwaliteit. Ze kijken alleen naar wat ze in de schoot krijgen geworpen.”) en natuurlijk aan mijn intellectuele geestverwant J.W. Goethe (“Het is altijd het kenmerk van dilettanten dat ze de moeilijkheden van een zaak niet onderkennen en dat ze altijd iets willen ondernemen dat hun krachten te boven gaat.”)

  Mag ik afsluiten met drie korte opmerkingen?
  (i) Politici twitteren vaak over onderwerpen die in hun eigen leven een rol spelen (dat is in de politiek foutieve ‘het dicht bij jezelf blijven’-gedachte), breek eens met deze manier van werken, het algemeen belang valt zelden samen met uw belang.
  (ii) Twitter kan zich ontwikkelen tot een tool dat niet in de gereedschapskist van een politieke werknemer mag ontbreken. Dit betekent echter dat er ook gebruikers zijn die geleerd moeten worden om met dit gereedschap om te kunnen gaan.
  (iii) En dan het belangrijkste adviserende afweging: zou u de tweet die u nu wilt verzenden eerst aan uw partner willen laten lezen? Zo ja, wis deze tweet en type een nieuwe. Zo nee, druk op verzenden en maak ons deelgenoot van uw tweet.

  Alle vijf genomineerde raadsleden van harte gefeliciteerd. De ambitieuze D66-er Elze ’t Hart verdient uiteraard een speciale vermelding omdat zij –geheel tegen de tijdgeest in- een nieuwe club heeft weten op te richten. Misschien een toepasselijk ideetje voor een Leids burger in het nieuwe jaar?

 26. Content voor Twitter en andere internettoepassingen

  @Beste een Leids burger:

  Zit in ‘Aantekeningen uit het ondergrondse’ van F.M. Dostojevski (dat is een betere schrijver) en een gevoel dat ik als wroeging wil betitelen speelde mij ondertussen parten, omdat ik u –een Leids burger- mogelijk te kort heb gedaan. Wie ben ik om u zo in onverbloemde taal via deze sympathieke web-site te kapittelen? Als ik over een twitteraccount zou beschikken en ik het kon twitteren dan had ik u in uitgebreide bewoordingen getweet dat ik u -om de onderlinge verhouding weer beter te maken- een drietal (t)huiswerklinks opgeef. &Als u zich uit de anonimiteit schrijft dan ben ik volgaarne bereid met u door te converseren! Want nu voel ik me echt ellendig omdat ik me met een zich verschuilend typetje in een doodlopend gesprek onderhoud. Als dit u kan overtuigen: denk ook aan de les van de gelaagde en geslaagde film ‘Catfish’

  1. Je kort en krachtig uitdrukken is een aforistische kunst op zich en vereist algemene en specialistische kennis en kunde. Zie ook de laatste poging van Leon Heuts met zijn originele Twittercanon.
  http://www.filosofiemagazine.nl/00/fm/nl/0/weblog/233/twittercanon_van_de_filosofie.html

  2. We zijn allemaal bange mensen, ook u –een Leids burger- bent bang alles en nog wat: voor de vergetelheid, de vergeefsheid en de overbodigheid van het bestaan. Van harte aanbevolen:
  http://www.literairtijdschrift-degids.nl/

  3. Kent u hem nog? J.P. Guepin (met een accent aigu op de e)! Auteur van ‘De mens is een dier maar hij zou het kunnen weten’. Ik heb een doorbraakleestip voor u: ‘De beschaving’, speciaal in hoofdstuk vier ‘De mening van de ander’ ligt voor u de sleuteltekst om beter te kunnen schrijven op het internet.

  Met een allervriendelijkste groet!

  P.S.1
  Wie moet er volgens u Leids Raadslid van het Jaar worden?

  P.S.2
  Wie tipt u als Leids Raadslid van het Jaar?
  P.S.3
  Als u zich aan de onbepaalde anonimiteit wilt te onttrekken dan ben ik volgaarne bereid met u door te converseren! Want nu voel ik me echt ellendig omdat ik me met een zich halsstrarrig verschuilend typetje in een doodlopend gesprek onderhoud. Als dit u kan overtuigen: denk ook aan de les van de gelaagde en geslaagde film ‘Catfish’.

 27. Dankbaarheid doet zijn ronde…

  Als burgerzijnde ben ik dankbaar
  dat ik een raadslid heb opgeven

  Ook dankbaar dat Dhr. Chris dit artikel
  na mijn verzoek heb geplaatst

  En dank Dhr.van Meenen, voor de voorgaande jaren,
  nu het LD en de Jury071, voor het organiseren
  en eventueel lezen van mijn schrijven

  Dat getwitter, laat je er niet door afleiden en misleiden 🙂
  maar laat je juist door de raadsleden verleiden 🙂
  naar het ¨raadslid van onze stad Leiden¨

  afleiden is niet bevriend met misleiden
  Dat is mijn bijdrage vanuit begeleiden
  Om te komen tot verleiden
  Naar de keus voor Dhr.Kos van mijn stad LEIDEN

  Mag ik nu doorgaan voor ¨Dichter van het jaar¨ 🙂
  Afsluiten met een leuke herinnering
  aan dit onderwerp ¨Raadslid van het jaar¨

  Een fijne dag verder
  dat brengt je vast verder 🙂

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline