Geen last giftige rook in Leidse regio

De enorme brand die woedt op een bedrijventerrein in Moerdijk gaat mogelijk gepaard met giftige en bijtende rook. In het bedrijf Chemie Pack lagen gevaarlijke stoffen opgeslagen, in hoeverre die stoffen nu ook vrijkomen wordt nog onderzocht. De rook komt langzaam richting het noorden, maar naar verwachting zal onze regio geen last van de gifwolk krijgen. Volgens het KNMI heeft die rook eind van de middag wel het Groene Hart bereikt. De giftige dampen hangen daar op zo’n 500 meter hoogte. Inmiddels is de nationale rampensite www.crisis.nl actief geworden, maar deze is door de grote drukte nauwelijks bereikbaar.

Update 19.15 uur: Volgens burgemeester Denie van Moerdijk zijn de concentraties gevaarlijke stoffen in de rook te laag om gevaarlijk te zijn voor de volksgezondheid.

Moerdijk ligt ongeveer 75 km ten zuiden van Leiden, tussen Rotterdam en Breda.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×