‘Zelfbeeld’ bij Scheltema met emotionele robots?

Science Café Leiden, Festival Key of Life en Scheltema organiseren voor de tweede keer ‘Zelfbeeld’. Het thema van deze editie is ‘eye-tracking’, waarbij de blik van de bezoekers onderdeel wordt van een nieuwe werkelijkheid. Op zondag 16 januari komen kennis en kunst op een boeiende manier samen met actieve en achteroverleun-activiteiten over het zelfbeeld. Theo Gevers (UvA) demonstreert sofware, die menselijke emoties, leeftijd en geslacht kan herkennen. Dit wordt gezien als een grote stap in de acceptatie van robots binnen de maatschappij en leidt misschien zelfs tot robots, die mensen kunnen troosten. Wetenschapper en goochelaar Tilman Andris doet uit de doeken hoe hij de oogbewegingen van zijn publiek beïnvloedt.

Naast kijken en beleven, kan men een interessante workshop ‘Eigenheid’ volgen bij Resi van der Ploeg.

‘Zelfbeeld’ vindt plaats op zondag 16 januari van 14.30 tot 17.00 uur.
Meer info en volledig programma: www.scheltemacomplex.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×