Dode man aangetroffen in water langs Maresingel

6

Afgelopen middag is een stoffelijk overschot van een man aangetroffen in het water van de Maresingel. Een passant zag het lijk liggen tussen het afval, dat bij het dammetje opgehoopt ligt, ter hoogte van de Prins Frederijkstraat. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de man. Ook is nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf. (Foto: Bram Pater)

Delen
Leiden Culinair

6 reacties

 1. Het is journalistiek not done om een dergelijke foto met het slachtoffer te plaatsen. De foto heeft geen meerwaarde ten opzichte van de tekst van het artikel, en is naar mijn mening schokkend voor de nabestaanden.

 2. Wat is schokkend? dat is bij ieder mens weer anders
  het is zoiets als lichaam’s gevoel
  De ene mens voelt de kou als 10graden onder nul en de ander weer als 30graden onder nul
  Voor mijzelf had de foto niet gehoeven,maar dat is voor ieder mens weer anders.

 3. Dit vind ik een foto van de actie van de brandweer, en heeft in dat opzicht dus wel meerwaarde…
  Dit is ook voor de brandweer geen alledaagse klus, dus van mij mag deze foto op deze manier gewoon geplaatst worden, tenzij nabestaanden zich erover gaan beklagen, maar dat kan nog wel ff duren, aangezien niet bekend is wie de man is….

 4. Piet Pekelharing op

  De foto heeft inderdaad geen meerwaarde t.o.v. de tekst, m.a.w. zij voegt niets toe. Als zij echter niets toevoegt, maakt zij het ook niet erger voor de nabestaanden. Uit de tekst kan men reeds afleiden dat een stoffelijk overschot is aangetroffen in het water en dat is precies wat de foto in beeld brengt. Niets meer en niets minder. Ik denk niet dat de foto schokkender voor de nabestaanden is dan de tekst.

  Ik kan bovenstaande reacties overigens goed begrijpen, maar ik ben van mening dat men de redactie en de fotograaf (Bram Pater) niet kan verwijten dat zij geen rekening houden met de gevoelens van de nabestaanden.

 5. Wat zijn jullie een ontzettende zeikerds af en toe! Als er iemand gestenigd word in een of ander Arabisch land kijken jullie met veel plezier tot dat de dood er op volgt, maar nu zie je iets wat net zo goed een vuilniszak kan zijn (ik zie daar geen dooie liggen hoor) maar er zijn hier altijd weer van die muggenzifters die daar bezwaar over maken. Maar ach we mogen hier zeggen wat we willen en dat doe ik dan ook maar ik durf me postzegel neer te zetten dat kan ik van meerdere niet zeggen.

  Groet Baloe

Je bent nu offline